Krimier fra Kim Jørgensen

hvisvæggenekunnetale_490x685Hvis væggene kunne tale
Udgivet i december 2017 på Forlaget Mellemgaard. 224 sider.

I 1968 begynder regnskabschef Ejner Vindslev at ”låne” af klientkontiene i advokatfirmaet ”Sparring, Holck & Plum”. Alt går godt indtil den dag, direktøren til hans store overraskelse fortæller, at firmaet vil indgive konkursbegæring. Vindslev ved, at hans bedrag vil komme for dagens lys, og han beslutter sig for at forsvinde med pengene. Samtidig stjæler han en forseglet kuvert med dokumenter. Det skulle han nu aldrig have gjort.

I 2015 findes et mumificeret lig i en kælder. Alt peger på, at det er Ejner Vindslev. Da sønnen, Jakob, begynder at søge efter sandheden bag sin fars død, bliver det indledningen til en række dramatiske begivenheder. Undervejs får han hjælp fra den lokale bibliotekar, Jane. De opdager hurtigt, at det kan være farligt at grave i fortiden.

Køb bogen her
Lån som bog her
Lån som e-bog her
Læs uddrag her


Jomfrurejsen
Udgivet i 2015 på Forlaget Mellemgaard. 329 sider.

Med 50 års forsinkelse kommer Damokles i 1985 på sin jomfrurejse i de danske farvande. Skibet ejes af rigmanden Hans Werlung. Med om bord er Silas og hans rødhårede kæreste Julie. Under sejladsen bliver Silas slået ned. Da han senere vågner i sin kahyt, får han at vide, at han har råbt »Mord! Mord!« blandt passagererne. Men han husker intet.

Werlung kan imidlertid fortælle ham, at Silas’ kæreste er forsvundet. Var det hende, der var blevet myrdet? Silas ved det ikke.

I 2005 har hun været forsvundet i 20 år, men Silas kan ikke glemme hende. Hver dag på samme tidspunkt går han på havnen og kredser om det sted, hvor Damokles afgik. En dag får han øje på en rødhåret kvinde ….

Anmeldelser
“Du er godt underholdt og intensiteten bliver holdt bogen igennem.” - Camilla Laugesen, bogfidusen.dk
“Jomfrurejsen får de varmeste anbefalinger.” - Finn Hansen, krimi-cirklen.dk

Køb bogen her
Lån som bog her
Lån som e-bog her
Lån som lydbog her
Læs uddrag her


frygtenernoeglenFrygten er nøglen
Udgivet i 2012 på Forlaget Mellemgaard. 304 sider.

Efter en frokost på Restaurant & Café Nytorv den 14. december 1910 går lægen Søren Abildgaard hen til guldsmed Peter Stein i Købmagergade for at hente en ring, som han har bestilt til sin hustru. Da han træder ind på den anden side af døren til butikken, ved han ikke, at de næste minutter vil ændre hans liv for bestandig.

Få timer senere arresteres han for mord på guldsmeden. I retten bedyrer han sin uskyld, men det er tydeligt, at han besidder en viden, han ikke vil dele med andre.

100 år senere forsøger Michael Abildgaard efter en tragisk begivenhed at opklare, hvad der skete den skæbnesvangre dag, han oldefar gik ind hos guldsmeden. Men det viser sig snart, at der selv efter så lang tid er nogen, der vil gøre alt for at hindre, at sandheden kommer frem.

Anmeldelser
“Romanen er meget velskrevet … Her er der ikke en eneste gang, hvor jeg tænkte ‘Kom nu videre'” – Rikke Bødker, Litteratursiden.dk
“Et fornemt stykke arbejde” – bogsyn.dk

Bogen er udsolgt fra forlaget, men …
Lån som bog her
Lån som e-bog her
Læs uddrag her


DenroedeboomerangDen røde boomerang
Udgivet i 2011 på Forlaget Facet. 211 sider.

Bogen tager sin begyndelse en mørk og iskold vinteraften, hvor to mænd mødes i hemmelighed på et øde sted for at finde en løsning på et fælles problem – men mødet får fatale følger.

Mennesker og skæbner flettes ind i hinanden, både tilfældigt og som en del af en større sammenhæng.

“Den røde boomerang” er beretningen om en arrogant byggematador, der har undertrykt sin samvittighed i så mange år, at han efterhånden ikke viger tilbage for noget som helst, end ikke for mord.

Den er inspireret af mediernes omtale af skrupelløse og skandaleramte erhvervsfolk.

Anmeldelser
“Den røde boomerang er en spændende historie om rigtigt og forkert, og om hvor langt nogle mennesker er villige til at gå for at opnå succes, uanset konsekvenserne for andre.” – Krista Hampe Thorn, bogblogger.dk
“Den Røde Boomerang handler mest af alt om magt, og om hvad hungeren efter magt kan gøre ved et menneske. Den handler dog også om, at der inde bag ved ethvert koldhjertet menneske, gemmer sig en skæbne og en samvittighed, hvis bare man leder længe nok.” – Merete Trap, Litteratursiden.dk

Køb bogen her
Lån som bog her
Læs uddrag her


fonden-500x720For fondens skyld
Udgivet i 2008 på Forlaget Facet. 178 sider.

»Entréen var vinkelformet, og det var, da jeg passerede hjørnet, solen ubarmhjertigt malede sit makabre portræt. En sort skikkelse med hovedet på skrå dansede viljeløst hen over den gule væg…«

Da revisor Aksel Kroghøj siger ja til en simpel opgave for Dalum-fondens ubestridte leder, den 90-årige Julius Dalum, er han ikke klar over, at det vil bringe hans liv i fare. Den gamle mand påstår, der foregår noget uldent på Dalum-museet, der ejes af fonden, og beder ham undersøge, om han kan finde noget mistænkeligt.

Aksel tror først, Dalum ser spøgelser, men efterhånden viser det sig, at manden har ret. Der er virkelig en ukendt fjende, som hele tiden ser ud til at være et skridt foran.

For fondens skyld er en spændende krimi, der afslører, hvad magtsyge og forræderi kan føre til i sin yderste konsekvens.

Køb bogen her
Lån som bog her